PRESSE


(traurig zu Ihnen sind alle Berichte in den Sprachen, die sie in kamen....=)
..............................................

SNIFFING GLUE / CURB + ULTIMATE HIGH (Comp-CD - Humlan Produktion)

97-11-28  SNIFFING GLUE / CURB + ULTIMATE HIGH (Comp-CD - Humlan Produktion)
Över en timme lokalmusik, med enbart egna låtar.Kan det vara något att lyssna på? Ja om banden håller lika hög standard som Sniffing Glue, Curb, Ultimate High och Poteen. då är det ett rent nöje! Sniffing Glue bildades under våren 1995.sedan dess har orginaluppättningen hunnit förändras en heldel. Nuvarande medlemmar i bandet är Mats Jonsson, Joakim Gustavsson och Jon Bergman. Med elva spår på skivan visar de upp ett helt register av bra material "This Is The Way" och "Dizzy Miss Lizzy" tillhör höjdpunkterna av det helt igenom mycket täta materialet.Curb håller samma höga standard. Välljudande med storartade gitarrsolon. Lättlyssnat och svår glömt. Fastnar som flugpapper och får en att gå och nynna med i låtarna. Bra drag och proffsigt ljud. Ultimate High som bara fått några minuter till godo på plattan Visar ett rockigt stuk och starkt tempo som frammanar stora svårigheter att sitta stilla.En kanon låt helt enkelt! Poteen med två spår på skivan,visar ett mer lättlyssnat och välljudande sound än de andra banden.Väl värda att lyssna på. En sanslöst bra lokal skiva! 
Helene Sandqvist. Ljusdals-Posten

--------------------------------------------------------------------------------
 
97-12-01 SNIFFING GLUE / CURB (Comp-CD - Humlan Produktion) Tre band från Ljusdal och Hudiksvall samsas på denna skiva. Först ut är SNUFFING GLUE, Ljusdals stoltheter stor det på infobladet och det stämmer nog för råbra punkrock bjuds det på. Allt från rak partypunk till tyngre släpröj men jävligt bra! Favvelåtarna är nog tunga "Dissy Miss Lizzy", fylleslöa med fotbollsrefräng "Prison Song" och rock n’ roll "Freedom is a Dream". Andra bandet är CURB (tur det inte var ett E på slutet) de lirar lite skate-igare, ska-igare och snabbare, inte riktigt lika bra som S.G. men jag har ju aldrig gillat ska något vidare. Bra sångare och genomarbetade låtar. För övrigt kan man säga att Peter Hansson pryder innekonvolutet iklädd en nitpaj med grönmålade ärmar och långa röda spikes på skallen (bra jobbat). Annars så är "Zeb (the looser)" en kul country låt. Sista bandet som har bara har med en bonus låt "Ultimate High" har hållit på längst om man får tro infobladet men det borde lagt av för länge sedan, tråkig rock som får mig att tänka på Rolling Stones som oxå borde lagt av för länge sedan. SNIFFING GLUE rular den här skivan. 
(Boxy) #6 
Backlash fanzine

--------------------------------------------------------------------------------
 
98-03-07 SNIFFING GLUE / CURB (Comp-CD - Humlan Produktion)
Två Ljusdals-konstellationer delar utrymme på denna split. SNIFFING GLUE är ett OK punkband på gränsen till rock´n roll. Vad de skulle tänka på till nästa gång är att inte få ett så plastigt och billigt ljud, samt att skaffa en vokalist med mer stake. Även CURB lider av ett oerhört trist ljud, men bandets skatepunk är om möjligt än tristare. Däremot tycker jag sångaren och gitarristen Peter Hansson har en schysst spikemoikan. Mikael Sörling CLOSE-UP #27 
CLOSE-UP fanzine

--------------------------------------------------------------------------------
 
98-?-? SNIFFING GLUE / CURB (Comp-CD - Humlan Produktion)
Från Humla Produktion kommer en kul DIY-platta men med ett så här snyggt omslag trodde jag skivan skulle vara bättre. Tre band med olika stuk på sin punk är med på skivan. Sniffing Glue från Ljusdal låter otroligt svenska med sin rätt klassiska punk-rock (med tyngdpunkten på rock) lite glammigt då och då och en fantastiskt bonnig accent på sången. Texterna är likaså lite skolboksengelska som man inte fattar om bandet gjort för att driva med folk. Trots ett rätt dåligt låtmaterial finns några höjdare. Med ett sexpack öl är Down at the pub och Great to be straight fantastiska allsångslåtar som går på festerna allt som oftast. Med sin skatigare stil och rätt mycket skainfluenser skiljer sig Curb från de andra banden. Här finns blåsarr, melodier och allt som ska finnas men det räcker inte fram. Inom den här helt urvattnade genren har allt gjorts redan och tyvärr bättre än vad Curb gjort. Bonusspåren med Ultimate High är inte mycket att orda om, tråkig 70-tals influerad rock, och om de svenska spåren på slutet vet jag inget. 80-talsstinkande pop som ger mig rysningar. Små produktioner ska uppmuntras och jag hoppass att massor av folk köper skivan så Humlan vi får nya alster från för det ÄR roligt och Curb kan nog komma med nytt bättre material. Tobba Andersson 
 

--------------------------------------------------------------------------------
 
98-05-26 SNIFFING GLUE / CURB (Comp-CD - Humlan Produktion)
I'll start with Sniffing Glue,they don't play pure punk or anything "easily labelled" some SKA influences a bit of Rock... No matter what you want to call it,they're VERY good,a bunch of true party music.(I can admit I didn't really like it the first time,but after hearing it a couple of times it grew and now it's great) Curb plays punk,but they're not really my style....I can't place my finger on what's wrong...but I am kind of equal to it It might be the modern sound of it,kind of a faster Green Day sound..... The bonus track by Ultimate High's some form of Rock'n'roll,not bad and not great....listenable.... As far as I'm concerned the 11 tracks of Sniffing Glue makes it worth the 100:- they take for it,all in all there's 21 songs and I think it was 72 minutes long.(one extra hidden...but that's just POP and I'm glad they put it far off in the end....) Go to Sniffing Glue if you want to order the album.
PUNKARN 
PUNKARNS HOMEPAGE 

--------------------------------------------------------------------------------
 
98-?-? SNIFFING GLUE / CURB (Comp-CD - Humlan Produktion) Tre punkgrupper från Ljusdal och Hudiksvall samsas på samma skiva. Först ut är SNIFFING GLUE med en udda blandning av brittpunk cirka 1979, rå blues och Bon Jovi. Det låter kanske otroligt, men stundtals är det faktiskt bra-i synnerhet gitarrspelet. CURB är fostrat av amerikansk skate-punk och har förstås, ochså smittats av ska-epidemin. Bandets ena låt tenderar att låta den andra lik, och sångaren att låta bedrövlig. Men gitarrspelet är utmärkt. ULTIMATE HIGH avrundar och låter som något slags post-trallrockband.Suck. Men gissa vad? Gitarrspelet är utmärkt även här. Så är du på jakt efter en gitarist...
HW TERRORPOP #6

--------------------------------------------------------------------------------
 
99-01-28 Sniffing Glue / Curb (Split-CD)Humla Production
Sweden This CD is a split between Sniffing Glue and Curb, with a bonus track at the end by Ultimate High. These three Swedish bands are all quite different from each other. First up is Sniffing Glue. They're easily the best band on this CD with their hard-rockin' punk tunes that are very catchy and anthemic without being poppy. The guitars even have a bit of a harsh blues-rock at times. A few of their songs are a bit harder and thrashier like on "Dizzy Miss Lizzy". Honestly, these guys are pretty original and don't really sound like anyone else, but for the sake of comparison, I'll say they have a bit of Gotohells and Sloppy Seconds in 'em. Definitely check out the songs "Freedom is a Dream", "Sittin' on the Pub", "Trash", and "Revolution". This band rocks. Curb's half of this CD leans more towards the standard melodic hyper pop-punk style with some ska-tinged parts. Reminds me a heck of alot of Millencolin. They're actually quite good, especially the song "B.I.M.B.O." which is ultra-catchy. Ultimate High's bonus track just screams weirdness. Sometimes it's groovy hard rock, and sometimes it sounds like Swedish country music(??). I'm not exactly sure, because its sounds like there's more than one band stuck in at the end. Forget about this one... just listen to Sniffing Glue and Curb...you'll be happy. Great CD.
Vic Gedris WORLD WIDE PUNK: January 24, 1999

--------------------------------------------------------------------------------

Sniffing Glue "First Fuckin' EP" 7" (Tinned Sprats)


 
 
98-?-? Sniffing Glue "First Fuckin' EP" 7" (Tinned Sprats)
Ett svenskt band som uppenbarligen snott sitt namn från det klassiska fanzinet "Sniffing Glue", bandet låter också som något tidigt streetpunk band men med en del 77-garage-inslag. Sex stycken låtar är det och dom fyra på sida ett är dom som håller bäst, på baksidan börjar dom att tramsa med lite Ska influenser och det tycker jag var synd. Tyvärr måste jag säga att sången har lite väl mycket chorus och andra effekter på sången, det hade låtit råare utan sånt tjafs. Omslaget är ett foto av dom fyra i bandet, varav en dricker Kir och det är väl för att visa upp sig som ett träskfylleband, Jihaaaa !!
NO RULE #7 
 

--------------------------------------------------------------------------------
 
98-?-? SNIFFING GLUE - first fucking ep 7"
Ljusdals bandet sniffing glue har nu äntligen släppt sin första singel. Detta är enligt mig en av de bättre saker som jag har hemma. Alla ni som gillade deras splitt cd kommer att älska denna singel. Dom spelar typ oi/punk. Det finns inte en dålig låt på skivan och deras sista låt på skivan "little by little" som är en ska/reggae låt avslutar denna kanon singel as skönt. Nu väntar jag bara på nästa släpp från dessa grabbar.
PUTTE PUNK  
 

--------------------------------------------------------------------------------
 
98-09-25 SNIFFING GLUE First Fu**ing Ep Tinned Sprats 001 (-)
Det här är bättre än SNIFFING GLUEs split-CD med CURB "Baby You Can´t Drive My Car" är en stökig punkkaramell värd att suga på. Jag gillar ochså "12 Years In Vain" som drar åt Blitz hållet. I övrigt hyfsad singel, dock inte avslutande RANCID-osande skandalen "Little By Little" Den går bort
Mikael Sörling CLOSE UP #30 
 

--------------------------------------------------------------------------------
 
99-01-28 Sniffing Glue - First F**kin' EP (7")Tinned Sprats Records
Sweden On this record, Sniffing Glue has made a bit of a stylistic change from what was on their CD (see review below). These tunes are simple, catchy no-nonsense punk rock. They have a bit of that "77" sound with three basic chords topped off with fun lead guitar licks. Add a bit of '79 Oi! and early-80's Exploited-style stuff and you'll get an idea of how these guys sound. There's even a ska tune at the end. Not only is this their "First Fuckin' EP", this is a GREAT fuckin' EP! This will have you singing along and pogoing like a madman, guaranteed.
Vic Gedris WORLD WIDE PUNK: January 24, 1999 
 
 

--------------------------------------------------------------------------------
 
99-0?-2? SNIFFING GLUE-First F**kin EP(EP-Tinned Sprats Rec.)
Det här var då fan inte lätt att skriva om. En skiva med mer splittrat innehåll får man leta efter. De flesta låtarna är Oi-igaga med fotbollrefränger, någon låt låter mer surfpunk och visst fan så dyker det upp en pissig ska- låt mot slutet. Det känns som om det skulle ha varit bättre att ha ett lite jämnare innehåll, då skulle skivan varit mycket bättre. Det bästa på skivan är i alla fall de röjigare låtarna.
Boxy #7: 1998 
Backlash anzine
99-05-11 Sniffing Glue - First F**kin' EP 7" (Tinned Sprats)Sniffing Glue/Curb - Split CD (Humla) Forget about the CD as it's the worst CD I've ever heard. Incredibly bad. The EP on the other hand might interest a few fans of old school UK punkrock a la Sham 69 or Cockney Rejects. Half way through this you're almost expecting them to dive head-first into Hersham Boys or Forever Blowing Bubbles. This is pretty cool and well-played with some good tunes and spikey hair. Neat, neat, neat!
Simon Nielsen (MOSHABLE Magazine #19) 

--------------------------------------------------------------------------------
 
99-07-? Sniffing Glue - First F**kin' EP 7" (Tinned Sprats)
Skenet kan som bekant bedra. Senast jag hörde Sniffing Glue släppt bandet loss en gitarrskicklig men irrevant mix av brittpunk, Bon Jovi och råblues. Här har moikanerna från Hudik i stället gett ut den kanske bästa streetpunken i Sverige någonsin. I fem kvicka spår fontalkrockar huliganpop och blytung oi med tempostark 77-punk. "Baby You Can´t Drive my Car" har allt som utmärker god garagepunk, medan "12 Yers In Vain" är den bästa oi-låten som har spelats in på denna sidan Nordsjön. En reggeversion av " Little By Little"avslutar. Mycket bra.
HW (TERRORPOP #7)  
 

--------------------------------------------------------------------------------
 
99-12-?? Sniffing Glue - First F**kin' EP 7" (Tinned Sprats)
First release by this swedish punk band. Contain 6 tracks. They start with a powerful song called "Baby, You Can't Drive My Car", very good! Catchy melody! They played with enough energy to destroy everything on their passage! Most of the songs was good enough for considering this EP good. But some of them wasn't good like the supposed ska song "Little By Little". Fave song, Baby, You Can't Drive My Car; Wasted Youth; Garage Marriage. Note 7/10
Simon Belanger (WORLD OFPUNK & SKA)

Sniffing Glue Is This Romantics ? (CD) Helen of OiRecords


 
 
00-08-25 Sniffing Glue Is This Romantics ? (CD) Helen of OiRecords F.B:
Ganska soft Oi, men ändå med ganska bra drag i låtarna (Ska-inslagen är suveräna). En del låtar ter sig dock aningen suspekta, ex: Give me head. Men detta är trots det en skiva jag starkt rekomenderar. 14 låtar som varar i en dryg halvtimma (tillsammans). Skivan är utgiven på Franska Helen of Oi! som har mycket god smak, vad det gäller att välja ut "nya" förmågor....Detta är perfekt musik när man sitter med polarna, softar och dricker öl.... H.F: Det här var ju jävligt bra!
F.B = Fredrik Bengtsson, H.F = Håkan Fjällblad (inte alltid i sina sinnens "fulla" bruk 
KORSARKOFF

--------------------------------------------------------------------------------
 
00-09-26 Sniffing Glue Is This Romantics ? (CD) Helen of OiRecords
Metal/Hardcore tinged Euro Punk with a couple of Ska tunes for good measure. Drinking, fighting, meaningless sex, it’s all here. Serve loud with cold beer. xxx
Reviews by Chris & Eva. Thanks to Noah for the help on the Hudson Falcons review 
SKINHEADS.NET 

--------------------------------------------------------------------------------
 
00-12-22 Sniffing Glue Is This Romantics ? (CD) Helen of OiRecords 
These guys from Sweden have been around for a while, but I think this is their first release on Helen of Oi! Records. Their sound picks up right where their last 7" that I heard leaves off. We're treated to 14 tracks worth of decent '77/pogo/oi punk rock that'll have ya drinking 16 Pints of Lager and Fighting the boredom that is far too rampant in so much music these days. Appropriately enough, an album titled "Is This Romantic" starts off with a song called Give Me Head! These punk rockers, I tell ya! Well, this is the third time I've had to review this band, and I haven't been disappointed at all yet. Definitely a band worth checking out if you like basic, fun euro-punk/oi!
Reviewed by Vic December 22, 2000 
WORLD WIDE PUNK

--------------------------------------------------------------------------------
 
01-01-15 Sniffing Glue Is This Romantics ? (CD) Helen of OiRecords 
Pretty non descript Euro Punk released on the now French owned Helen of Oi! label. Spikey hair, studs and leather jackets on the front give you a pretty good idea from where it's coming from. As it happens it's not a totally bad affair - from this, I think, Swedish (though I could well be wrong) outfit. Sounding like a pacier, less guitar intensive, The Magnificent, Sniffing Glue don't exactly do themselves any favors opening with the track 'Give Me Head'.
OK, OK. We all like a bit of head, but this album gets it in the way of Bill Clinton and shots itself up the arse. We have half the songs in the tongue in cheek inuendo style, such as Meat Injection, 16 Pints of Lager and Rubber Trouble, giving off the impression that Sniffing Glue really couldn't give a fuck (ho! ho! -Ed) about anything other than sex, drugs and Punk Rock n' Roll.
But, interspersed in these tracks we find a bit of prophecising and intelligence in the form of World Oppression, Sick Sick World and Riot - though to be honest after listening to over half an hour of nihilist junk I really found it hard to take the latter tracks at all serious. Whilst this could be a bold move by Sniffing Glue by moving into a crossover area of fun and seriousness, for me it stinks of shooting itself in the foot and is nothing more than a stereotypical whitewash from a band who have little more originality than Worthers' crap sweets themself. 45%
 
MR. BASTARD REVIEWS...KONTROL

--------------------------------------------------------------------------------
 
01-03-23 Sniffing Glue Is This Romantics ? (CD) Helen of OiRecords 
Denna grupp härstammar från Ljusdal och man trodde bara att det fanns bandy där kan jag tänka. Sniffing Glue har lyssnat mycket på engelska grupper som Business, GBH, Exploited och så vidare och fått till denna svenska version av oi. Jag gillar sångaren röst för han lyckas låta sådär lagom arg och raspig som en oigrupp skall göra. Sniffing glue är ett superbt band för det hette ju Mark Perrys första fanzine och det är verkligen punkigt. Jag gillar den lite halvslöa stilen som blandas upp med tuffare partier och en och annan reggaeton har kommit med på skivan också.(ÅTTA) 23/3-01 
SKRUTT

--------------------------------------------------------------------------------
 

Sniffing Glue - Is this romantic?
Alla lär hitta nån låt som passar här då det är en väldig blandning av Oi,
punk och ska. Det kanske är lite väl många kärlekslåtar som tex meat injection
och give me head... Jag gillar främst visslandet i 16 pints of lager, det klassiska Oi-soundet i
Riot och rubber trouble...det lustiga med den låten är att jag
fortfarande (efter flera år) inte är 100 på vilket språk de sjunger på!
Överlag låter det ibland som svenska när de sjunger på engelska...men i just
rubber trouble tycker jag det nästan låter som en blandning av tyska,svenska och engelska. Variet och bra..
****


http://www.drink.to/mittvalmittliv


......................................................

SNIFFING GLUE "Is this Romantic?".- Más oi! oi! music sueca para los chicos que quieren rock! 14 temas editados por Helen Of Oi! Records, voces roncas, coros y agradables punteos de guitarras para acompañar letras sobre la vida en las calles. Lástima que, como dicen ellos mismos, nos enviaron "la copia barata de promoción", por lo que no podemos hablar del arte ni mucho más para comentar el disco.

No Pasaran

Sniffing Glue - Omnia Faeces (Helen Of Oi!)

Sniffing Glue - Omnia Faeces
23 låter känns väl lite mycket var min första tanke...men faktsikt
så hinner det inte bli tråkigt. Musikaliskt sätt så är det mera Oi nu. både
mera "brickwall" och även en del som för tankarna till The Business (Cheating bastards)
och 4-Skins (Drug loser) Skivan har även mycket klassisk punkattityd...pga låttitlar
som anspelar på Anti-USA, en pissoff attityd, antidroger och anti MTV.
Väldigt jämnt kvalitetsmässigt...felet är bara att sången i vissa låtar inte alls är
vidare bra. I spår som tex fuck you och Who I am-"sångaren #2" gillar jag alltså inte
alls men "sångare #1", som sjunger i bla Stereotyped system och the rebels är mycket bra.
Några favoriter: Smalltown bully, No dogs bodies, stereotyped system och countypunk.
*** (stark)


http://www.drink.to/mittvalmittliv


......................................................


Sniffing Glue - Omnia Faeces
Quale miglior biglietto da visita per una punk-Oi! band che riprendere direttamente il
monicker dalla leggendaria fanzine inglese di fine anni ’70 e incidere per la francese
Helen Of Oi!, una dele label più rappresentative della scena streetpunk mondiale con all’ attivo
dischi per Vacilla Muffins, Braindance, Dick Spikie ed i nostrani Fuori Controllo e Billy Boy &
La Sua Banda? Ok, non sono mai stato granchè appassionato di certe sonorità ma mi sento di
consigliare questo loro secondo full-leght album (dopo "Is This Romantic" del 2000) a tutti gli
skin e anarco-punx, poichè gli Sniffing Glue pur non reinventando nulla, ed onestamente sarebbe
assurdo pretenderlo, svolgono più che degnamente il loro lavoro. Ben 24 tracce in 46 minuti
che riassumono al meglio i classici stilemi del genere: suono ruvido, incisivi riffs di derivazione ‘77ina,
voce roca, cori da stadio, testi che sputano rabbia, orgoglio, voglia di divertirsi e attitudine
per fortuna non troppo politicizzata come invece succede com moltissime altre band similari,
sia a destra che a sinistra! Da menzionare il giro killer di “Be My Enemy”, le melodie e cori a
presa rapida di “No Dogs Bodies” e di “Who Am I?”. Continuerei citando “Fuck You”; sorta di inno
antagonista cupo e cadenzato! Non può poi passare inosservata la furia delle velocissime “Drug Loser”e
“Punx In The Night” e la cattiveria della lenta ed incalzante “Boredom”. Beh, se cercate
virtuosismi strumentali e voci da soprano “Omnia Faeces” non fa assolutamente al caso vostro,
ma son certo che ai quattro "sniffatori" non interessa poi molto mettere in mostra certe qualità.
Piuttosto questi ribelli svedesi, che hanno più volte visto avvicendamenti all'interno della band,
sembrano volere divertire e divertirsi senza perdere l'occasione di dire la loro, mediante un
album suonato con passione e senza tanti fronzoli. Dategli una chance!
// Recensione realizzata da Roberto Barisone

Fanzine : The Rock Explosion


--------------------------------------------------------------------------------

Review: OMNIA FAECES (Helen Of Oi!)
Artist: SNIFFING GLUE
Ox-Fanzine / Ausgabe #44
Typisches Aha-Erlebnis: Die gibt es ja auch noch! Wer erinnert sich nicht mit Grausen an ihre "Is That Romantic?"-Scheibe? SNIFFING GLUE eiern wieder einmal 23 Stücke lang durch ihre Skapunk-Oi!-Mischung, ohne auch irgendwie mitreißend zu klingen. Ihre Titel werden auch immer lyrischer mit "Fuck You", "The Rebels", "Wanker" und meinem stillen Liebling "Fight The Laws". Wie schaffen die das bloß, ein Fettnäpfchen nach dem anderen zu bedienen? Meine Hochachtung vor so viel Dilettantismus. (Florian Vogel)

Crazyunited

--------------------------------------------------------------------------------

Sniffing Glue - Omnia Faeces CD
Sniffing Glue - Is this Romantic? CD
(http//come.to/sniffinglue.de)
Ok, Kommen wir zuerst zu positiven. Schweden können alles gut kopieren. Punkrock besonders gut. Also verwundert  es nicht das die  Produktion der insgesamt 37 Songs auf 2  "gebrannte" Cd s verteilt gut fett rüberkommt, gar keine Frage.
Was allerdings der Sinn und Zweck ist, verrät einem weder der Waschzettel, der von irgendwelchen Mitgliederwechseln etc faselt, anstatt zu erklären zu welchem Veröffentlichungszweck dieses gedacht ist, oder ob es sich um Demos handelt,die mit Helen of Oi Aufkleber versehen sind wer weiß ???
Ach so zur Musik: Wie bereits oben erwähnt, gut produzierter Streetpunk, der durchschnittlichen Sorte. Tut nicht weh, reißt einem aber auch nicht gerade die Eier ab beim Hören. Durchschnitt. This is only a cheap Review SORRY!  3-   böhle77

--------------------------------------------------------------------------------

 

Sniffing Glue - Omnia Faeces CD
Sniffing Glue - Is this Romantic? CD
Helen Of Oi Rec./ http://pro.wanadoo.fr/manfred.rude/HelenofOi.html
Jocke von Sniffing Glue schrieb mir ne Email und wollte wissen ob ich Lust hätte ihre Scheibe zu besprechen. Da man aus Schweden recht selten was zugesendet bekommt, sagte ich natürlich sofort zu. Ein paar Tage später lagen dann zwei CD's im Briefkasten... Thanks. Etwas irritiert war ich von ihrem Label "Helen Of Oi Rec.": Ich dachte das Label hat längst seine Pforten geschlossen, aber irgendwer führt das Label in Frankreich wohl weiter!? Kennt jemand noch die EP-Aufmachungen von Helen Of Oi, schwarz/ weiß mit Faltcover und Unmengen an Fotos von Punks & Skins? Bei den Schweden spielen auch Skins & Punks mit und passen bestens auf dieses Label. Man spielt alten England Punkrock, der mich bisweilen an 4Skins & Blitz und andere alte Helden erinnert. Hier passt alles wunderbar zusammen, schöne Melodien treffen auf etwas raueren Gesang und schönen Chören und heraus kommt leckerer Streetpunk aus Schweden. Auf Omnia Faeces findet man 23 Sogs und auf Is this Romantic? 14 Songs. Ich kann von solchem Sound einfach nicht genug bekommen... nasty-

Bordsteinkante

--------------------------------------------------------------------------------


SNIFFING GLUE: Is This Romantic? Cd
SNIFFING GLUE: Omnia Faces Cd
 Ich habe die beiden Alben schon in meiner Sammlung und jetzt auch noch als sehr billige Promo-Versionen von der Band selbst geschickt bekommen. Gratuliere dazu, dass sich die Band selbst beim Titel am Cover verschreibt, da steht nämlich "Omnia Faeces". Aber egal, die Schweden machen Punkrock, das können sie auch recht gut und abwechslungsreich - nicht umsonst kamen diese Scheiben bei Helen Of Oi! raus, was an und für sich schon Qualität bedeutet. Schön knallig und strassentauglich - was auch immer man sich unter dieser Beschreibung vorstellen mag, hehe! Nein, SG haben dabei echt das gemacht, was guten Oi!-Punk in seiner klassischen Form ausmacht, da stimmt einfach das Feeling. Die Sinnhaftigkeit verstehe ich aber nicht so ganz, wäre eher wiedermal an der Zeit, neue Aufnahmen in den Kasten zu bringen. 

Oi! The print

--------------------------------------------------------------------------------

SNIFFING GLUE "Omnia faeces" .- Muy buen Oi! Music con un estilo marcadamente británico pero desde Suecia. 23 temas en total, cantados en inglés, algunos con voces melodiosas y coros que se complementan otros más furiosos para redondear un buen disco. .-

NO PARASAN

-------------------------------------------------------------------------------

Review: OMNIA FAECES ((Helen Of Oi!))
Artist: SNIFFING GLUE
Typisches Aha-Erlebnis: Die gibt es ja auch noch! Wer erinnert sich nicht mit Grausen an ihre "Is That Romantic?"-Scheibe? SNIFFING GLUE eiern wieder einmal 23 Stücke lang durch ihre Skapunk-Oi!-Mischung, ohne auch irgendwie mitreißend zu klingen. Ihre Titel werden auch immer lyrischer mit "Fuck You", "The Rebels", "Wanker" und meinem stillen Liebling "Fight The Laws". Wie schaffen die das bloß, ein Fettnäpfchen nach dem anderen zu bedienen? Meine Hochachtung vor so viel Dilettantismus. (Florian Vogel)

Ox-Fanzine / Ausgabe #44

RED LIGHT DISTRICT 12"  2006 STURMGEBRUS REC

SNIFFING GLUE - Red Light District 
Profil vom The King Det.
Zurück  Diese Ausgabe hat 3 von 10 Punkten erhalten. Dieses Review wurde von The King Det. am 27 . November 2006 verfaßt.
Eine 4-köpfige Truppe aus dem Ikea-Ländle prescht hier mit ihrer 5ten Scheibe vor... Ja, eine richtige Scheibe, komplett in Vinyl! Leider liegt mir keine Info vor und es scheint, dass die Einsendung von der Band selber kommt. Traurig, wenn man erst stundenlang suchen muss, um an seine Infos für die Besprechung zu kommen. Naja was soll's, hier können wir nicht nur über Streetpunk labern. Der Name läßt ja auch schon erahnen, was hier abgeht. Laut meiner Recherchen gibt es die Band schon seit ende der 90er. Auf dieser Scheibe befinden sich leckere 14 Stücke, die schon fast Ramones-Style besitzen, wenn das Schlagzeug ein klein wenig druckvoller gespielt würde. Der Gesang ist mir schon zu rau und versoffen. Mag manch einen bestimmt begeistern, aber in meinen Ohren klingt das zu allgemein und mann könnte fast auch sagen Stumpf! Einen leichten Oi-Einschlag gibt es auch und alle Lieder sind mitgröhlbar. Nix neues kommt hier ran. Die Verbindung mit dem Chor passt aber wie die Faust auf's Auge und hört sich ausnahmsweise mal gut an. Die Aufnahme selber hat mittlere Qualität und ist noch Ofenfrisch. Diese Ausgabe wird wahrscheinlich auch erst im Dezember fertig zum Versand sein. Wer noch mit Vinyl was anfangen kann und den Streetpunk ein bisschen zu schätzen weiss, sollte hier zuschlagen, ansonsten rate ich ab!
 

Ram Tat Ta

----------------------------------------------------------------------------

Sniffing Glue - Red Light District \\ CD
(VÖ: 2006/Sturmgebrus Records)

Schwedenpunk ist mir zwar ein Begriff, doch hatte ich noch nicht viel Kontakt mit diesem Genre. Die einzige Band, von der ich einige Lieder kenne und die diese Schiene fährt, ist Rasta Knast. Nun lag vor kurzem eine CD der schwedischen Punkband "Sniffing Glue" bei mir im Briefkasten und freute mich sehr drauf, mal rein zu hören.
Nun dreht das gute Stück seine Runden in meinem CD-Spieler. "Red Light District" heißt das Album, welches auf dem Deutschen Label "Sturmgebrus Records" erschienen ist. Geil ist schon mal, daß ich gelesen habe, daß das Werk auf Vinyl erscheinen wird. Ich habe leider nur so etwas wie eine vorab Version hier liegen, von daher erübrigt sich ein Diskurs über Artwork und ähnliches.
Was das Musikalische angeht, spielen die Schweden ehrlichen, druckvollen und sehr gitarrenlastigen Punk. Manchmal wirkt das Gespielte etwas holprig, aber dies trägt zum "punkigen charme" der Scheibe bei. Der Gesang ist ähnlich. Irgendwie zu rauh, aber doch irgendwie passend. Die Texte werden, soweit ich das rausgehört habe, ausschließlich auf Englisch gesungen. Ähnlich ungeschliffen wie der Gesang ist auch der Chor. Ein wenig erinnern mich die Jungs an die "Idiots".

Fazit: Alle, die musikalisch noch heute Gefallen an Samplern wie "Kampftrinker Stimmungshits" finden, werden an "Sniffing Glue" ihre Freude haben. Nichts weltbewegendes, aber auch nicht schlecht. Freunde des Genres wird's gefallen. (sk)
 

Oivision de

---------------------------------------------------------------------------

Sniffing Glue "Red Light District"
(c)2006 Sutrmgebrus Records

sturmgebrus@web.de
sturmgebrus.de
 

Sniffing Glue sind wieder da!
Sniffing Glue, eine der schwedischen hammermäßigen Bands der letzten Jahre, die mit ihren damals auf Helen Of Oi! erschienenen Alben "Is This Romantic"(2000) und "Omnia Faeces" (2001)auch bei uns ordentlich punkten konnten, haben vor einigen Tagen endlich wieder ´ne neue Scheibe unters Volk geworfen, mit dem Titel "RED LIGHT DISTRICT".
Nachdem die Jungs angekündigt hatten, daß die neue Scheibe wieder ein ziemlicher Hammer werden würde, war ich natürlich ordentlich gespannt, dachte mir aber auch, erst mal abwarten, denn die können ja viel erzählen.
Jetzt wo ich das Teil allerdings in meinem CD Spieler habe, muß ich sagen, die Schweden haben nicht zuviel versprochen, denn die Mischung aus Oi! und Punk kommt soundmäßig absolut fett rüber, erinnert stilistisch teilweise an eine andere, allerdings nicht so nette schwedische Oi! Band und gesanglich irgendwie ebenfalls etwas an die "Tooled Up" von Combat 84.
Von den Stücken her weist das neue Album keinerlei Schwächen auf und könnte aus meiner Sicht durchaus als das bislang bestes Album der Schweden durchgehen.
Zudem gibt´ s auch eine kleine Freude für die Vinylfreunde, da das neue Album ebenfalls als limitierte LP rauskommen und soll .
 

WCF

-------------------------------------------------------------------

'Red Light District' is the new 14 track album by Swedish punks Sniffing Glue. I had only heard a few tracks by these guys before but this album is quality old school punk at it's best and I thought it was excellent. Sometimes the guitar is a bit flambouyant but that's only my opinion. Raw and aggressive it's one of the best old school albums i've heard this year. With plenty of singalong choruses that always go down well live, it's sure to create waves further than the shores of Sweden. Some of the best tracks were 'Indecent Behaviour', 'Never Forget', 'You'll Never Wank Alone', 'Rebelheart', and 'Mr Bastard' but best track of the lot was the anthemic 'Sobriety Sucks' which in my book is a classic song. All lovers of old school and Oi will love this album.


punk 4 life

----------------------------------------------------------------

Review: Sniffing Glue - Red Light District
 
Sniffing Glue - Red Light District

Label: Sturmgebrus Records
Format: 12"-Vinyl
Tracks: 14
Links: http://www.combatpunx.com
Schublade: Streetpunk

Sniffing Glue kommen aus Schweden und veröffentlichen auf dem mir bislang völlig unbekannten deutschen Label Sturmgebrus Records ihre erste Full Length seit sechs Jahren. Als Promo gab es eine gebrannte CD ohne Infozettel, dementsprechend kann ich nicht viel mehr rund um die Platte und ihre Entstehung sagen: im gut sortierten Fachhan- del steht sie bald dann jedenfalls als 12" Vinyl.
Sniffing Glue machen abwechslungsreichen Streetpunk, dem es jedoch an herausragendem Gesang und ein wenig auch an einer wirklich guten Produktion mangelt. Herausstechend ist jedoch die Arbeit der zweiten Gitarre, die das ein oder andere rockige Solo heraushaut. Ich bin ja generell kein Freund solcher Soli, in diesem Zusammenhang könnte es jedoch dem ein oder anderem von euch durchaus munden.
Fazit:
Wer auf altbekannten aber abwechslungsreichen Streetpunk steht, dem üblichen Vokabular von "Punks and Skins" bis "Oi" und Textzeilen wie "I'm going to the red light district" was anfangen, kann durchaus gefallen an den Schweden finden. Für mich persönlich ist die jedoch nichts herausragendes.

BB
 

SHITLETTER.TK

Back To Rockaway Beach 3 (CD) AMP Records

WORLD OF PUNK & SKA 00-05-15 Various - Back To Rockaway Beach 3 (CD) AMP Records Here's the third edtion of Amp Records' international Rockaway Beach compilation CD's. The cool thing is that these comps are truly international, with 29 bands from at least 10 different countries doing one song each. You probably haven't heard most of these bands before unless they are local to you, but picking up this CD is a great way to hear some truly good unheard talent from all over the world. The bands are mostly of a straight-up punk rock'n'roll vein but the variety is still great. Standouts on this edition include: Durango, Loose Ends, Space Cowboys, Ebenezer Splooge, Micro Midas, Wallys, Sniffing Glue, Rocket City Riot, Scarecrows, and Spoiled Rotten. Give it a listen if you wanna take a chance on some good new music.
Reviewed by Vic: May 15, 2000 
 

--------------------------------------------------------------------------------

BREWED IN SWEDEN BEG CD 022 BLIND BEGGARS

01-03-09 BREWED IN SWEDEN BEG CD 022 BLIND BEGGARS
En samling med 13 streetpunkband/punkband/oiband eller vad man skall kalla dem. Det är hur svårt som helst att välja ut det bästa för alla 13 håller hög klass och man blir mer och mer imponerad av hur bra svenska punkrock är. Men till saken, de bästa är Agent Bulldog som spelar trelig streetpunk och det hörs att de har varit med ett tag. Wildcat Strike skulle kanske haft lite mörkare ljud men Blitz och Exploited hörs där. Negatives spelar underbart bra 77-punk liksom Headhunters melodiska punkrock. Rancid har influerat Planet Pogo på ett bra sätt och Perkele har verkligen utvecklats. Kolla in detta för det är dunderbra(ÅTTA) 9/3-01 
SKRUTT

--------------------------------------------------------------------------------

Konsert
SUNDSVALL 2004-06-01

Hus 25 (lördag):
Sniffing Glue

 

Sist ut är Sniffning Glue som jag vanligtvis gillar att se live, men i
lördags var det något som inte riktigt stämde.
En gittarist fattades och trummisen var av någon anledning utbytt, och det
märktes mycket i musiken och
framträdandet, det tog mig tio minuter att ens komma på att det faktiskt var
Sniffing Glue på scenen och inte något annat band. Noll ös, Noll energi.
Det här bandet kan bättre, det har de bevisat tidigare.
// Theresa Bystedt